VANLIGA FRÅGOR

VANLIGA FRÅGOR

Offsjökojan är vår nya uthyrningsstuga vid Lilla Offsjön men egentligen en av våra äldsta stugor runt sjön. Vi har varsamt renoverat denna genuina och historiska stuga med utsikt ner över sjön och fjällvärlden. Här bor du själv utan grannar på en egen fjällkulle. Tidigare har vi behållit denna stuga för oss själva men nu öppnar vi upp den för er.

Denna lilla fyrbäddsstuga och lägerplats ligger ca 300 meter från de två andra stugorna vid Lyckans läger. Även Offsjökojan ligger i anslutning till Älgbergsrundan och Offsjövägen.

Bastu ingår inte till denna stuga men allt annat du är van vid från Lyckans läger finns här, fast mysigare. Bredvid Offsjökojan rinner sommartid en bäck för vatten och tvagning och ner till sjön är det ca 150 meter.

Bäddarna är 75cm breda. Båt ingår i priset under Juni-September. Det finns torrtoalett, förråd och vedbod. Isborr finns i förrådet. Utesittplats med braspanna och campingbord.

Incheckning i stugan från kl 14.00. Ni lämnar stugan senast kl 13.00 på avresedagen.

Lyckans Lägers nyckelutlämning sker INTE längre via Hotell Köjagården utan i kodbox i slutet på byn där du parkerar din bil vid spårcentral Dalen. Kodboxarna finner du i en svart liten förrådsbyggnad 30 meter bakom spårinfotavlorna i början av sommar- och vinterlederna. Byggnaden är väl skyltad och kan inte missas från parkeringen.

Via SMS får du dagen innan incheck en sifferkod som går till nyckelboxarna.

Kanske vill du ta en längre fjälltur innan du når stugan? Du kan då hämta nyckeln samma morgon som du har ankomst till stugan men incheckning i stugan är kl. 14.00.

I nyckelboxen hänger två nycklar till din stuga men du tar endast en nyckel (1st). På så sätt finns det en till nyckel kvar i boxen till nästkommande gäst om inte ni hunnit ner från fjället och hängt tillbaka er nyckel på avresedagen. Nyckeln hänger du tillbaka i rätt box med samma kod som när du öppnade.

Nyckelutlämning

Stanna vid bilparkeringen i slutet av landsvägen i Edsåsdalen vid spårcentral Dalen. Plocka ut respektive stugnyckel ur kodbox/arna och följ sedan leden till stugorna, ca 6 km. Stugorna ligger vid Lilla Offsjön.

Ta alltid med karta och kompass och studera noga kartor och ledguiden som kan hittas här: fjallupplevelser.com.

Sommar: Start Dalens spårcentral och Led 221 mot Lilla Offsjön (orangea markeringar) eller fortsätt Offsjövägen som leder ända fram.

Vinter: Led 120 (röda markeringar) Start Dalens spårcentral, följ led 120 fram till vindskyddet Vackermon. Där viker ni av från led 120 och följer den kryssmarkerade leden ( led 122) mot Hållfjället. Efter ca 1 km kommer en ledkorsning och där står en skylt som pekar höger till Lyckans Läger. Följ den leden (led 122) ca 500 meter tills ni kommer till skylt Lyckans Läger precis vid lägret. Har du bokat Offsjökojan fortsätter du ytterligare 200 meter på led 122 och stugan ligger sedan på en kulle mellan leden och sjön.

Känner du dig osäker att navigera i vinterfjällväder bör du inte boka Lyckans Läger.

Bädden är utrustad med madrass, kudde och täcke. Sänglinne tar du med själv eller sovsäck + örngott. Stugorna har inte el eller vatten. Vatten hämtar du i sjön eller smälter snö. Det finns köksutrustning för 4 personer; glas, bestick, tallrik, muggar, kastruller, kaffepanna, stekpanna mm. Du finner det mesta för normal matlagning. Det finns ett bord med pallar, vedkamin och ett tvålågigt gasolkök. På väggen innanför dörren hänger nyckel till vedbod, förråd och sommartid nyckel till båthus. Det enda förbrukningsmaterial som finns i stugan är disk- och rengöringsmedel samt ved och gasol. I förrådet bredvid veden hittar du också mer diskmedel, rengöringsmedel och en isborr om du vintertid vill ordna vatten på det sättet.

Viktigt att ha med sig är tex. ficklampa, värmeljus, tändstickor, soppåsar och toapapper. Aska från kaminen och diskvatten töms i avsedd behållare utanför stugan. Diska gör du bäst utomhus. Glöm inte karta och kompass.

Sommartid hämtar du vatten i sjön och vintertid kan man såga/borra ett hål i isen eller smälta snö.

Borr och issåg finns i förrådet vid stugorna.

Har du bokat Björkstugan och Stenstugan så har du tillgång till en vedeldad bastu med tillhörande brygga. Eftersom det finns två stugor är det viktigt att komma överens med gästerna i den andra stugan om när man kan bada.

I förrådet till vänster om vedboden finns en isborr och issåg att använda för att såga en vak vintertid.

Viktigt att märka ut vaken med granruskor i varje hörn för att nästa gäst, skoter- och skidåkare skall se vaken efter snöfall. Vintertid lämna aldrig vatten att frysa i vattenvärmaren på kaminen.

Först kontrollerar du om det finns en reserv i förrådet och lägger det trasiga i avsedd behållare (också det i förrådet). Hittar du inte en lösning så skicka oss ett sms eller epost så vet vi vad som skall ersättas eller lagas. Normala händelser debiteras så klart inte om du meddelar oss.

Ja det går bra om du vid avresa återställer allt till varje stuga. Nästa gäst har kanske bara nyckel till en stuga och stugan får inte sakna utrustning vid ankomst. Om vi som stugförmedlare måste åka upp till stugan och åtgärda detta debiteras du 1500kr för tid och transport.

På väggen bredvid gasolköket i stugan finns de instruktioner du behöver för att tända gasolköket. Ta gärna för vana att vrida av gasoltuben då köket inte används. När du sover är det för allas säkerhet viktigt att gasolen är avvriden. Skulle gasolen ta slut finns reservtub i förrådet till vänster om vedboden, observera att vid flaskbyte är gasolanslutningen gängad tvärtom. Stugan har gasolvarnare och brandvarnare för att öka säkerheten.

Ja, det finns vinterleder förbi Lyckans Läger, men dessa spåras inte varje dag. Stugorna ligger på fjället och fjällväder kan snabbt skifta. Ha alltid med karta, kompass och fjällutrustning. Snödrev/storm kan snabbt få ett draget spår att försvinna och skyltar svåra att se. Känner du dig osäker att navigera i vinterfjällväder så boka inte Lyckans Läger. För senaste spårinformation besök denna sida.

Tältning vid stugan är inte tillåtet. Gäst som bokat båda stugorna får efter förfrågan tälta mot en tältavgift, pris 100 kr/person/dygn. Kontakta oss för överenskommelse och betalning innan tältning sker.

Sopor, retur, pant och överbliven mat (gäller även torrvaror) bär alla gäster med sig hem på avresedagen.

Ja det finns en grillplats med grillgaller för varje stuga. Vintertid kan dessa vara översnöade och vi tar inte ansvar för att skotta fram dessa. Veden är först och främst till för uppvärmning av stuga och bastu. Självklart är ni välkommen att tända en lägereld, men elda med förnuft och låt inte elden brinna hela tiden. Vi har tyvärr haft problem med gäster som eldat upp all ved ute på lägerelden.

Du och ingen annan ansvarar för att lämna stugan och bastu städad och i ordning för nästa gäst på avresedagen. Instruktioner för vad som gäller kring städning finns i stugan. Städning kontrolleras ej mellan varje gäst. Har du synpunkter på hur du funnit stugan städad så hör genast av dig vid ankomst till oss på journummer 0702035351. Dåligt städad stuga vid ankomst är inte giltigt skäl till att lämna stuga ostädad. Utebliven rapportering av dåligt städad stuga vid ankomst innebär att gästen accepterar stugans städning som OK. Har du som lämnade stugan uppenbart misskött dig så kommer vi kontakta dig och dåligt städad stuga debiteras med upp till 2000 kr + transportkostnad på 1500 kr.

Nyckel till stugan skall åter låsas in i kodboxen nere vid parkeringen vid Dalens spårcentral på avresedagen, i annat fall debiteras en avgift på 1000kr. Kontaktar du oss direkt samma dag som detta hänt hoppas vi kunna hitta en annan lösning än debitering.

Stugorna ägs av Gräpplingens samfällighetsförening. Stugförmedling med bokning och betalning är ett avtal mellan er och Familjen Vackermo.

- Avbokning ska ske skriftligen till info@lyckanslager.se

- Vid avbokning tidigare än 30 dagar före första ankomstdag får du tillbaka det du betalat in, förutom en expeditionsavgift på 300 kr. Ankomstdagen startar kl 00.01 på natten oberoende av vilken tid på dygnet du har tillträde till stugan.

- Vid avbokning 30 till 8 dagar före första ankomstdag får du en bokningsavgift som är 50 % av inbetalt belopp.

- Vid avbokning från 7 dagar före första ankomstdag behåller vi 100 % av bokningen.

Det ingår en båt per stuga i din hyra för perioden juni-september. Nyckeln till båthus hittar du på kroken innanför dörren. Under din vistelse är du välkommen att förtöja båten vid bastubryggan men innan du lämnar din stuga för avresa skall båten ros tillbaka till båthuset och flytvästar och åror tillbaka inlåsta i båthuset. Glöm inte att också hänga tillbaka båthusnyckeln i din stuga. Båtarna hittar du vid båthuset öster om Lyckans Läger. Följ skyltar och spångningen förbi vindskyddet nere vid stranden.

Ja i båda stugorna är hund tillåtet. Ta med egen hundfilt.

Det kan vi inte lova utan Lyckans Läger når du till fots eller med skidor. Dock försöker vi hjälpa er med detta när vi har möjlighet. Kontakta oss för förfrågan i god tid. Pris för transport i normalstor fyrhjulingsvagn eller skoterkälke är 750 kr enkel väg och 1500 kr tor.

Sommartid kan vi tipsa om att dra packning med en cykelvagn på Offsjövägen. Motortrafik med fyrhjuling på Offsjövägen sommartid är bara tillåtet för markägare och inga undantag görs. Cykla på Offsjövägen går bra.

Skoterleden passerar östra sidan av Lilla Offsjön och du får som hyresgäst göra en avstickare rakt över Lilla Offsjön till stugorna. Edsåsdalen är ett område där skotertrafiken är reglerad och körning får ske endast på snöskoterleder. Ledkort löser du via vasek.se.

Vid nödsituation ring alltid 112. Vid övriga ärenden når ni jouren på 0702035351.

Spårkort gäller på alla skidspår och skidleder i Edsåsdalen. Spårkort köper du via Swish på spårcentralen eller i förväg via

edsasdalen.se, barn 0-15 år åker gratis.

Ja det är många som gillar Lyckans Läger så även mygg, knott och småsvaeda. Från slutet på juni till någon gång i augusti kan vissa dagar vara besvärliga. Stugorna har myggfönster men vi rekommenderar er att ta med finmaskiga myggjackor/huvor och myggmedel för utomhusaktiviteter. Mot mygg och knott hjälper myggmedel, mot svaeda hjälper endast ett nät.

För att toabark inte har någon funktion då det är minusgrader.

Vi hoppas du berättar det för dina vänner och gärna delar det på sociala kanaler. Vi vill gärna tipsa om @lyckanslager på Instagram och märk gärna dina inlägg med #lyckansläger

Har du idéer hur nått kan bli bättre eller är du rent av missnöjd! Kontakta oss, vi vill gärna prata med dig och veta hur vi kan bli bättre.